A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городнянської міської ради

Городнянська громада отримала новий шкільний автобус

Дата: 20.02.2024 15:51
Кількість переглядів: 12

Транспорт для закладів освіти Городнянської, Добрянської, Семенівської та Сновської ТГ придбаний за кошти благодійної організації «Фонд відбудови України». 

«Реалізація цього проєкту стала можливою завдяки тісній співпраці з ОВА. А також ефективній роботі Чернігівського автозаводу, який виготовив автобуси менш, ніж за півтора місяці після першої проплати та показав високий рівень якості», – звернувся до представників громад Олександр Шиндановін, керівник проєктів Фонду відбудови України.

Передали ключі та привітали з оновленням автопарку Костянтин Мегем, перший заступник голови ОДА, Жанна Шерстюк, заступниця голови ОДА та Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки ОДА.

За словами Костянтина Мегема, оскільки в області досить розвинена мережа навчальних закладів, то і потреба в транспорті завжди актуальна. А те, що автобуси виготовлені на Чернігівському автозаводі, забезпечило і робочі місця, і сплату податків до місцевого бюджету. Більше того, у прикордонних громадах у разі надзвичайної ситуації автобуси можна використати і для евакуації населення. 

«ОВА сфокусувала увагу Фонду саме на прикордонні громади, оскільки їх фінансовий стан доволі складний. І придбати автобуси своїм коштом або навіть на умовах співфінансування для таких ТГ майже нереально. Якщо говорити загалом, то минулого року вдалося поповнити шкільний автопарк Чернігівщини 53 автобусами: 13 – коштом державної субвенції на умовах співфінансування з місцевими бюджетами, 6 –  за кошти громад та 34 – допомогою неурядових громадських організацій. Але, оскільки автопарк потрібно постійно оновлювати, потреба в транспорті залишається», –  зауважила Жанна Шерстюк. 

До слова, понад 11 тисяч учнів шкіл області проживають поза межами пішохідної доступності та потребують організованого підвезення із 743 населених пунктів. Для їх підвозу розроблено 343 маршрутів, протяжність доріг яких – понад 20 тисяч кілометрів.

Якщо до початку повномасштабного військового вторгнення рф шкільний автопарк області налічував 296 автобусів, то внаслідок військової агресії їх кількість зменшилась на 36 одиниць. А станом на сьогодні для підвозу учнів в ТГ є 347 шкільних автобусів.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень