A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городнянської міської ради

Підвищення кваліфікації

Дата: 07.06.2023 10:17
Кількість переглядів: 9

-

 

 

Онлайн-курс про організацію освітнього середовища на платформі дистанційного навчання "EdEra" "Школа для всіх". Курс розроблено проєктом “Навчаємось разом” за підтримки Міністерства освіти і науки України спільно зі студією онлайн-освіти EdEra. Проєкт фінансують Європейський Союз та Міністерство закордонних справ Фінляндії. Складається з 9 модулів і містить відеоуроки, тести та підсумковий іспит. Зорієнтований на вчителів, освітніх управлінців, асистентів вчителів та дитини, корекційних та соціальних педагогів, батьків учнів та психологів. Курс безкоштовний. Слухачі по завершенню отримують сертифікат на 30 годин. Програма курсу. Початок навчання - 31 травня 2021 року

- Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "EdEra" "Участь батьків у організації інклюзивного навчання". Курс створений ГО "Смарт освіта" і "EdEra". У курсі лекторки розповідають про те, як і коли батькам потрібно звертатись по допомогу до спеціалістів, як відбуватиметься інклюзивне навчання їхньої дитини, як оцінюватимуть її особливі освітні потреби, а також як спілкуватися зі шкільною адміністрацією і вчителями. Курс буде корисним не тільки батькам, алй й освітянам, що працюють з учнми з ООС. Складається з 1-го модулю, що містить 6 лекцій. Курс безкоштовний. Слухачі по завершенню отримують сертифікат. Програма курсу.

- Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "EdEra" "Навчаємося з радістю". Створений для спеціалістів, які працюють з дітьми із синдромом Дауна і дітьми з інтелектуальними порушеннями. Зміст курсу «Навчаємося з радістю» — це практичний досвід, отриманий під час проведення майстер-класів для спеціалістів у сфері інклюзивної та спеціальної освіти. Матеріал був створений під час дослідно-експериментальної роботи «Перспектива 21.3» ВБО «Даун Синдром»: інтеграція дітей із синдромом Дауна в освітнє середовище на базі спеціальної школи-інтернату №26 м.Києва. Курс складається складається із 4 навчальних модулів, проміжних тестів та фінального іспиту . Участь в онлайн-курсі безкоштовна, але доступ до фінального іспиту і сертифікат – платні. Програма курсу.

- Онлайн-курс на дистанційній платформі "Прометеус" "Захист прав людей з інвалідністю" сприятиме розвитку педагогічних працівників будь-якого напрямку щодо отримання базової інформації по темі інвалідності; опануванню грамотної комунікації, коректної термінології та етикі ставлення до людей з інвалідністю; створенню та підтримки інклюзії у навчанні для подальшого розвитку української освіти. Курс безкоштовний, по закінчекнню є можливість отримати сертифікат (30 годин підвищення кваліфікації). Програма курсу.

- Онлайн-курс "Освіта для всіх: різноманітність, інклюзія та фізичний розвиток" доповнює цикл курсів «Нова фізична культура» і має на меті всебічно допомогти адміністрації шкіл, команді психолого-педагогічного супроводу, вчителям фізичної культури та батькам опанувати необхідний інструментарій, який допоможе створити комфортне освітнє середовище для кожної дитини. Курс розробилено досвідченими експертами й провідними фахівцями спортивних асоціацій, а також педагогами-практиками. Після успішного проходження курсу є можливість отримати сертифікат про підвищення кваліфікації. Навчання та сертифікат безкоштовні. Обсяг - 30 годин. Програма курсу. (Старт курсу - квітень 2022 року).

- Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "На урок" "Ефективна взаємодія вчителя та учнів з ООП ". Курс допоможе педагогам визначити основні труднощі дітей з ООП у школі та знайти шляхи формування комфортного середовища для їх перебування в стінах закладу освіти. Курс безкоштовний, можливість проходження підсумкового тесту та отримання сертифікату платні. Обсяг - 30 годин. Програма курсу.

- Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "На урок" "Інклюзивна освіта: коротко про найважливіше". Курс орієнтований на педагогів, які прагнуть удосконалення фахової майстерності у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами. Курс безкоштовний, можливість проходження підсумкового тесту та отримання сертифікату платні. Обсяг - 20 годин. Програма курсу.

- Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "На урок" "Сучасні технології інклюзивного навчання". Курс орієнтований на педагогів, які прагнуть ефективно організовувати навчальну, виховну, корекційно-розвивальну роботу з дітьми із особливими освітніми потребами та створювати комфортне середовище для взаємодії всіх учасників освітнього процесу. Курс безкоштовний, можливість проходження підсумкового тесту та отримання сертифікату платні. Обсяг - 20 годин. Програма курсу.

- Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "Всеосвіта" "Сучасні технології психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими потребами в освітньому просторі". Навчальний курс розроблений для вчителів, психологів спеціальних та інклюзивних закладів освіти, адміністрації закладів освіти, асистентів педагога/дитини, корекційних педагогів, практичних психологів, вчителів-дефектологів, логопедів, працівників інклюзивно-ресурсних центрів, студентів профільних вузів та батьків. Навчання на курсі платне. Обсяг - 30 годин. Програму можна завантажити зі сторінки курсу.

- Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "Всеосвіта" "Організація навчання дітей з порушеннями когнітивного розвитку". Навчальний курс розроблений для вчителів, психологів спеціальних та інклюзивних закладів освіти, адміністрації закладів освіти, асистентів педагога/дитини, корекційних педагогів, практичних психологів, вчителів-дефектологів, логопедів, працівників інклюзивно-ресурсних центрів, студентів профільних вузів та батьків, вихователів закладів соціального захисту дітей (педагогічні працівники дитячих будинків-інтернатів). Навчання на курсі платне. Обсяг - 30 годин. Програму можна завантажити зі сторінки курсу.

- Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "Всеосвіта" "Бар'єри в навчанні у дітей з когнітивними порушеннями: особливості розвитку дітей із ЗПР, РАС, СДУГ". Навчальний курс розроблений для вчителів/викладачів, психологів спеціальних та інклюзивних закладів освіти, адміністрації закладів освіти, асистентів педагога/дитини, корекційних педагогів, практичних психологів, вчителів-дефектологів, логопедів, працівників інклюзивно-ресурсних центрів, студентів профільних вузів та батьків, закладів соціального захисту дітей (педагогічні працівники дитячих будинків-інтернатів). Обсяг - 30 годин. Програму можна завантажити зі сторінки курсу.

- Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "Всеосвіта" "Технології ефективного запам’ятовування і розвитку високої концентрації уваги в освітньому просторі ". Курс буде корисним для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, закладів позашкільної освіти та спеціальних закладів освіти, керівників та заступників керівників закладів освіти. Обсяг - 30 годин. Програму можна завантажити зі сторінки курсу.

- Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "Всеосвіта" "Індивідуальна освітня траєкторія дитини з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання". Навчальний курс розроблений для вчителів/викладачів, психологів спеціальних та інклюзивних закладів освіти, адміністрації закладів освіти, асистентів педагога/дитини, корекційних педагогів, практичних психологів, вчителів-дефектологів, логопедів, працівників інклюзивно-ресурсних центрів, студентів профільних вузів та батьків, закладів соціального захисту дітей (педагогічні працівники дитячих будинків-інтернатів). Обсяг - 30 годин. Програму можна завантажити зі сторінки курсу.

- Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "Всеосвіта" "Правове врегулювання освіти осіб з особливими освітніми потребами". Курс орієнтований на педагогічних та адміністративних працівників закладів освіти, психологів, соціальних педагогів, батьків осіб з особливими освітніми потребами. Розкрито основні положення щодо статусу особи з особливими освітніми потребами та правового регулювання освіти осіб з особливими освітніми потребами. Навчання на курсі платне. Обсяг - 30 годин. Програму можна завантажити зі сторінки курсу.

- Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "Всеосвіта" "Особливі діти в закладі освіти: характеристика нозологій, педагогічні підходи". В навчальному курсі розглянуто особливості дітей, які мають порушення психофізичного та інтелектуального розвитку, потребують додаткових ресурсів, забезпечення спеціально організованої педагогічної підтримки для розвитку власного потенціалу. Педагогічні працівники закладів освіти (дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної) повинні сьогодні розуміти особливості дітей з особливими освітніми потребами (ООП) і враховувати ці знання в педагогічній практиці. Навчання на курсі платне. Обсяг - 30 годин. Програму можна завантажити зі сторінки курсу.

- Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "Всеосвіта" "Корекційна спрямованість використання наочності у процесі навчання учнів з особливими освітніми потребами в середовищі НУШ ". Освіта, що розуміється як важливий інструмент цілісного розвитку особистості та громади, є відображенням багатьох сучасних проблем та проблем соціальних. Якщо це трактується як основне право людини, це стає цінністю, яка дозволяє досягти високої якості життя. З точки зору соціальних контрастів, що також видно в якості освітніх послуг, особливо важливим і водночас складним завданням є забезпечення рівного доступу до освіти та участь у громадах, які потребують окремі школи дидактичні та організаційні умови, що відчувають нерівність через економічну, соціальну, культурну різницю умов життя або конкретні потреби, прагнення, мрії та сподівання на розвиток. Навчання на курсі платне. Обсяг - 30 годин. Програму можна завантажити зі сторінки курсу.

- Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "Всеосвіта" "Методологічні основи організації психолого-педагогічного супроводу освітнього процесу дитини із особливими освітніми потребами ". Із введенням повсюдно інклюзивної форми навчання та інклюзії, як форми сучасного існування суспільства у нашій країні, в закладах дошкільної та загальної освіти значно збільшилася кількість дітей із особливими освітніми потребами. Такі діти потребують певних, унікальних, створених саме для них «підлаштувань»: адаптацій чи модифікацій навчальних програм, зміненого під їхні потреби соціально-побутового та навчального середовища, відповідного до їхнього розуміння ставлення з боку оточення тощо. Освітяни, які утворюють команди психолого-педагогічного супроводу для дітей із особливими освітніми потребами наразі не завжди можуть визначити, які саме має особливі освітні потреби кожна конкретна дитина, та за яких умов її навчання буде успішним. Цей курс покликаний на допомогу педагогам, психологам, логопедам закладів дошкільної та загальної освіти аби надати широкому колу освітян унікальну інформацію щодо особливостей розвитку та сприйняття інформації за допомогою сильних сторін кожної дитини із особливими освітніми потребами. Навчання на курсі платне. Обсяг - 30 годин. Програму можна завантажити зі сторінки курсу.

- Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "Всеосвіта" "Організація інклюзивного середовища в закладі освіти ". Сьогодні інклюзивне навчання входить практично в кожен заклад освіти України. Актуальною потребою стає пошук способів успішного втілення інклюзивного процесу в життя не лише закладів освіти, але й суспільства в цілому. Не всі українці готові сприймати необхідність навчання дітей з особливими освітніми потребами в закладах загальної середньої освіти. Це пов’язано з низьким рівнем поінформованості про дане явище. Більшість педагогів також бояться приймати участь в інклюзивному процесі. Інформування, спеціальна освіта педагогів виступає на перше місце. Курс покликаний надати необхідну інформацію педагогічним працівникам щодо ефеуктивної організації інклюзивного освітнього середовища в освітньому закладі. Навчання на курсі платне. Обсяг - 30 годин. Програму можна завантажити зі сторінки курсу.

-  Онлайн-курс на платформі Відкритого міжнародного університету розвитку людини "Україна" "Інклюзія і дистанційне навчання". Створений, щоб допомогти педагогічним працівникам закладів загальної сереюньої освіти ефективно побудувати взаємодію з учнями з особливими освітніми потребами в умовах дистанційного навчання . Курс та навчальні матеріали до нього безкоштовні. Сертифікат платний. Програма курсу.

- Онлайн-курс на дистанційній платформі "Освітній хаб міста Києва" "Мова жестів". Базовий відеокурс, з якого можна дізнатися про найчастіші міфи навколо поняття гулхоти, як розвивалася жестова мова, ознайомитися із основними принципами складання жестового алфавіту, навчитися основним словам та жестам, отримати поради щодо того, як розпочати діалог із людиною з особливостями слуху. Курс безкоштовний, по закінченню є можливість отримати сертифікат.

- Онлайн-курс на дистанційній платформі "ВУМ" "Відчуй: жестова мова для всіх" складається з 33 занять. Матеріал курсу дає пояснення, як активна громадська позиція впливатиме на покращення якості життя людей з порушеннями слуху та соціуму в цілому. Учасники курсу дізнаються, що таке глухота та який відбиток вона накладає на особистість; зрозуміють рівень соціальної обмеженості людей з порушеннями слуху; ознайомляться із поняттям інклюзивного суспільства, принципом рівності; жестовою мовою як єдиним способом комунікації; опанують на початковому рівні мову жестів (лексика привітання, родинно-сімейної групи, природа, календар та час, їжа та напої, одяг і т.д.). По закінченню є можливість отримати сертифікат (0,25 кредитів ЄКТС (7,5 годин)). Доступ до курсу та сертифікат безкоштовні.

- Онлайн-курс "Від соціальної до освітньої інклюзії" створено за підтримки компанії Vema Kids та Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка. Розроблено відповідно до актуальних вимог освітян та психологів. Під час курсу буде висвітлено та проаналізовано ряд інклюзивних технологій, сучасні методи включення, сценарії та практичні вправи для організації інклюзивних занять. Мета курсу – ознайомитись з технологіями та інструментарієм психолого-педагогічного супроводу дитини в умовах інклюзивного середовища. Курс буде цікавий психологам, вчителям початкових класів, корекційним педагогам, дефектологам. Курс БЕЗКОШТОВНИЙ. Після проходження курсу учасники отримують сертифікат державного зразку. Курс розраховано на 1 кредит ECTS (30 годин).

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень