A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городнянської міської ради

Альтернативи щепленням немає

Дата: 24.04.2023 12:23
Кількість переглядів: 21

    Вакцинація - це єдиний надійний захист від небезпечних інфекційних захворювань. Інфекційні хвороби небезпечні своїми ускладненнями, які можуть призвести до інвалідності, а деякі навіть до смерті. Щороку завдяки щепленням у світі вдається зберегти 2,5 млн. дитячих життів.  

   Вакцини стимулюють власну імунну систему організму до захисту людини від  інфекцій. Вакцинація має на меті захистити організм - запобігти важкому перебігу, появі ускладнень  і смерті. На сьогоднішній день альтернатив вакцинації як профілактики захворювань на відповідні інфекції немає.

  До інфекцій, яким можна запобігти щепленнями відносять: кашлюк, дифтерія, правець, поліомієліт, кір, епідемічний паротит, краснуха, гепатит В, гемофільна інфекція, пневмококова інфекція, менінгококова інфекція, вітряна віспа, гепатит А, папіломавірусна інфекція та інші.

   Дитина, яка не отримала щеплення проти інфекцій, наражається на великий ризик захворіти, особливо якщо таких дітей стає з року в рік більше. Ризик поширення захворювань серед дітей, які не отримали щеплення дуже великий.

      Вакцинація в Україні проводиться у відповідності до Календаря щеплень, який розроблено з урахуванням міжнародного досвіду, і на сьогодні, за умови його дотримання, він є найоптимальнішим для забезпечення повноцінного імунітету. Профілактичні щеплення населенню в Україні здійснюються відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 11.08.2014 551 «Про удосконалення проведення профілактичних щеплень в Україні».

  Охоплення вакцинацією на рівні 95 % населення країни дозволяє забезпечити повноцінний захист від спалахів та епідемій. ВООЗ застерігає, якщо рівень охоплення населення країни щепленнями падає на кілька % - то вище шанс виникнення спалахів та епідемій.

    При наявності збудника, в природі постійно існує ризик виникнення епідемій того чи іншого захворювання. Наслідками будь якої антивакцинальної кампанії, у разі досягнення мети, буде зняття імунного щита, що створювався багатьма поколіннями, а відтак щонайменше сотні тисяч людей помиратимуть внаслідок інфекційних епідемій.

 

Зробіть свідомий розумний вибір, вибір на користь свого здоровя та здоровя своїх дітей та близьких!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень