A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городнянської міської ради

День української писемності та мови

Дата: 14.11.2019 16:20
Кількість переглядів: 122

Людина може володіти кількома мовами, але тільки рідна мова влучно торкається струн її серця. Бринить невтомно, наповнюючи любовю душу. Рідна мова є тим найдорожчим і найміцнішим зв’язком, що з’єднує всі покоління народу в одне велике історичне живе ціле. Мова народу – це саме життя…

Традиційно 9 листопада вся Україна відзначає День української писемності та мови. Кожного року і в закладах освіти Городнянської міської ради проходять різноманітні заходи, присвячені цьому Дню. Це і тематичні тижні, свята, вікторини, конкурси, випуск стіннівок та ін.

8 листопада заклади освіти приєднались до проведення щорічної акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності». Диктант зачитував педагог, теле- та радіоведучий, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко у студії першого каналу Суспільного радіо UA: Українське. Також було здійснено онлайн-трансляцію. У тексті диктанту були слова, що перевірили знання норм нового українського правопису.

Цікавим і корисним є написання радіодиктанту як для дітей так і для дорослих. Кожен, хто приєднався до акції, мав можливість перевірити себе на знання орфографії та пунктуації української мови, своє вміння писати  диктанти.

          Цими святковими днями стартував ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад, а саме  з української мови та літератури – 10 листопада. Варто побажати успіхів юним знавцям рідної мови, а також учасникам, що братимуть участь в олімпіадах з інших предметів.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень