A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Городнянської міської ради

Подаруй дитині майбутнє!

Дата: 16.01.2019 12:26
Кількість переглядів: 98

Вже кілька років в Україні набирає потужних обертів освітня реформа, невід’ємною частиною якої є інклюзивна складова. І обраний нашою державою напрям на створення гідних умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами є роком до впровадження європейських принципів та стандартів життя. Дуже важливо пам’ятати, що, захищаючи право дітей на якісну освіту та здобуття професії, ми виконуємо положення Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю та Саламанської декларації.

За останні роки Україна зробила потужний крок уперед в питанні розвитку інклюзивного навчання.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України №545 від 12 липня 2017 року зі змінами «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр» четвертою (22) сесією сьомого скликання Городнянської міської ради було прийнято рішення про створення Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Городнянської міської ради з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження даної категорії дітей, консультування  та підтримки їх родин за новими, прогресивними, більш якісними підходами до роботи.

Інклюзивно-ресурсний центр діє в приміщенні Городнянської гімназії. В Центрі працюють чотири фахівці: 2 вчителі-логопеди, практичний психолог та вчитель-дефектолог. Ведеться робота щодо створення матеріально-технічної та навчально-методичної бази.

Протягом серпня-вересня 2018 року було проведено комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку 23 дітей з особливими освітніми потребами ( 21дитина – Городнянська ОТГ, 1 – Городнянський район, 2 – Сновська ОТГ), які навчаються за інклюзивною та індивідуальною формами у закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

На сьогодні  корекційною допомогою охоплено 85 дітей дошкільного та шкільного віку, батьки яких звернулися до фахівців ІРЦ.

         Шановні батьки! Доля вашої дитини в ваших руках. Якщо ви помітили певні порушення в інтелектуальному, мовленнєвому або фізичному розвитку вашої дитини, не залишайтесь із своїми проблемами наодинці, звертайтесь за допомогою до фахівців інклюзивно-ресурсного центру. Саме вчасне виявлення відхилень в розвитку та своєчасне надання корекційної допомоги забезпечить позитивний результат та успіх вашої дитини в майбутньому.

         З 1 січня по 31 травня 2019 року буде проводитись комплексна оцінка розвитку дітей (за попереднім зверненням батьків). Довідки за телефоном: 0967586544 та за адресою: м.Городня, вул. Чернігівська, 29 (Городнянська гімназія, кабінети: 322, 323, 324).


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень